SHOPLIST 0x

Shopping lista X

+

Pošalji listu za kupovinu

Šaljem mail, trenutak molim...

Kuhari.com je interaktivna kulinarska društvena mreža i video portal – svojevrsna kombinacija kulinarskog facebooka i youtube-a.

13.09.2010. – dan kada je portal napravio svoje prve korake u web svijetu i dobio svoje prve „klikove“.

Ideja za kreiranje ovog portala nastala je iz svakodnevne osnovne potrebe – potrebe za hranom. Situacije u kojima bi htjeli skuhati nešto kreativno i fino kako bi iznenadili društvo koje dolazi na večeru iziskivale su upotrebu pisanih recepata čiji su izvor bile bilježnice i papirići. Kao što to i inače biva sa svime zapisanim na komadiću papirića, recepti u koje je uloženo truda i volje, netragom su nestajali što nas je dovodilo do ludila. I tada nam je sinulo – Zašto nemamo sve pohranjeno na kompjuteru? Ili još bolje, na nekom serveru, kako bi nam recepti bili dostupni uvijek s bilo koje lokacije. A i kada bi imali sve spremljeno, kako ti recepti zapravo trebaju izgledati ?

– faze pripreme?

– kada treba ići korak dalje tijekom termičke obrade jela

– koji je indikator spremnosti jela za slijedeću etapu

– koliko sitno/krupno narezati namirnice da bi efekt bio maksimalan

– šalabahter tj podsjetnik pri kuhanju pomoću kojega ćemo iznenaditi npr. prijateljicu ili šefa

.. I tada nam je sinulo – video recepti!! :)

Istina, postoje razne kulinarske emisije ali mi volimo kuhati i u 2 ujutro! Na ovaj način vrijeme više nije presudni faktor mogučnosti pripreme željenog recepta.

Naš je moto – recept ovdje i sada! Objasni mi kao da nikada nisam kuhao!

Do sada se govorilo o jednostavnosti kuhanja ali u većini slučajeva recepti su nejasni, nepotpuni i oskudni s objašnjenjima te se oslanjalo na narodnu uzrečicu „ snađi se druže“ ili gledaj Večeru za 5, možda naučiš spremiti piletinu u vrhnju na 100 načina!

Ova ideja temelji se na kvalitetnoj metodologiji, pristupačnosti informacija, vrhunskoj prezentaciji, druženju i razmjeni iskustava što je čini posebnom i jedinstvenom.

Na kuhari.com do sada su kuhali profesionalni kuhari ali i kuhari entuzijasti. Neki su imali prijašnjeg iskustva pred kamerama a neki su se u toj ulozi našli prvi put. Kakvo god bilo njihovo dotadašnje iskustvo pred kamerama, sve recepte su uspješno prezentirali i na tome im zahvaljujemo.

Nebitno da li su naši korisnici do sada znali samo skuhati jaja ili pripremati vlastite kreacije u vrhunskim restoranima, cilj nam je objediniti „kulinarski svijet“ i time omogućiti svim korisnicima interakciju, razmjenu iskustava, druženje, priliku za objavu vlastitog recepta u pisanom i video obliku. Također želimo omogućiti korisnicima da uče, dobivaju nove ideje i pokažu svoje umijeće koje će možda otvoriti nove poslovne mogućnosti i opcije.

.

Kuhari.com team

.

Marko Lušić

– sve